"MUTO"

Una història paranoica que se’n surt dels límits. Animació en blanc i negre sobre color, amb molts pots de pintura i un tip d’embrutar per tot arreu. Quina feinada!

Mutacions, reproduccions, transformacions, metamorfosis, ... són recursos molt explotats en animació, i no trobo que aquest curt expliqui res gaire nou. Autofàgia, autolesions, insectes, esquelets, criatures biològicament inestables surten de la ment del creador de la història en un procés constant de canvi que culmina en l’autoextinció. “Quin esforç tan gran el de la natura, tot per no res”, sembla que digui. De totes maneres, la forma en què està fet és més que interessant.

La banda sonora, està a l’alçada dels mitjans tècnics del film, però pel meu gust, es fa un ús massa recurrent dels samplings, quan s’hauria pogut aportar més riquesa encara, amb l'ús de més sons reals. La música és mínima i s'associa als moments de transformació. Els efectes no acaben de sincronitzar-se però estan ben trobats. Un bon resultat, però que no aporta idees noves.


MUTO a wall-painted animation by BLU from blu on Vimeo.