MIMMA't

Fa poc, llegia el titular d’una notícia on s’anunciava una nova exposició d’instruments. “Caram! un altre”, vaig pensar, tot passant per alt el contingut.

Més tard, navegant per internet, he ensopegat de nou amb el MIMMA (museu interactiu de música de Màlaga). És tracta d’una iniciativa que m’ha cridat l’atenció pel lema que l’encapçala:


SE RUEGA TOCAR
PLEASE PLAY



Aquest instrument de l’època de l’home de neandertal, m’ha fet parar atenció en el cognom del promotor de la mostra: Miguel Angel Piédrola. No us fa pensar en la moneda d’una sèrie de dibuixos animats?
A l’exposició pots veure tota mena d’instruments: una flauta feta d’os d’ós, de fa 45.000 anys, un tiktiri, un ghatan, un kantele de Finlàndia, entre d’altres instruments exòtics. I a més et conviden a trencar el silenci de la sala experimentant amb aquests intruments. També hi pots trobar bateries, guitarres elèctriques o una col·lecció de pianos. Més de 400 instruments, en total, per il·lustrar l’evolució a través del temps de l’ingeni de l’home per crear ginys amb els quals fer sons per a expressar i transmetre les emocions.

La mostra està també orientada a l’etnomusicologia. Els instruments prenen formes i sons diferents segons els pobles als que pertanyen. És interessant escoltar els sons de les diferents cultures.

No sé si podré viatjar a Màlaga en un futur immediat, però per poc que pugui, no vull perdre’m l’oportunitat de potinejar trastos.

L’experimentació amb els sons és una activitat màgica. Els infants proven a fer sonar tot allò que troben. Jo mateix, essent adolescent, passava hores i hores a les botigues d’instruments musicals (a ca’l Manolo o a IberMusical) provant estris nous. Encara ara, quan passo per una tenda de música, la curiositat i la vergonya es barallen dintre meu per posar les mans a sobre d’algun objecte sonor.

Quin plaer més gran, poder desinhibir-se davant d’una col·lecció tan immensa d’instruments. Em sembla que amb un dia no en tindria prou. Per sort, l’entrada costa uns 3 euros; si vols repetir no et sortirà massa car.

Fonts:
http://iblnews.com/story.php?id=40916http://iblnews.com/story.php?id=40916
http://www.ayto-malaga.es/Malaga_24horas/jdv/equipamientos/EQP_datos.jsp?id_equipamiento=1190
http://www.musicaenaccion.com/